Nyheter

Att ta sig tid

Jag satt på jobbet häromdagen och fick en sådan molande smärta runt ögon och panna och efter en liten stund kände jag mig helt yr. Det är inte första gången det händer och jag vet att jag behöver uppsöka en optiker för att få tid för en syn undersökning. Det är inte svårare än så, samtidigt som det känns svårt att få tid att gå till en optiker när man arbetar heltid och har mycket på jobbet. Just nu är det en hel del att stå i, projekt som måste styras upp, kunder som inte är nöjda och så vidare. Även om jag vet att en tid hos en optiker inte behöver ta mer än en halvtimme och även då jag vet att jag skulle må bättre och få mer gjort på jobbet om jag slapp huvudvärken så är det svårt att ge sig själv den tiden att gå till en optiker.

Det är egentligen rätt vansinnigt att tveka att besöka en optiker och få hjälp med sitt problem bara för att det är mycket på jobbet, men jag tror inte att jag är ensam om att stressa i onödan. Stressen blir knappast mindre av att se dåligt och känna sig yr, men det kortsiktiga tänkandet ” om jag bara hinner avklara detta så kan jag gå till en optiker sen” är nog de flesta rätt duktiga på. Jag får helt enkelt ta ledigt en förmiddag och göra det besöket till en optiker, jobbet står och faller inte med mig. Eller?