Nyheter

Gamla kläder i ny tappning

Jag funderar på att öppna en secondhand butik för kläder fast på nätet. Anledningen till att jag vill sälja kläder på nätet är att det är så svårt att få tag i en butikslokal inne i stan till ett pris man kan betala.

Kläder har alltid varit ett stort intresse för mig och just secondhand kläder tycker jag är roligast att arbeta med. jag brukar köpa gamla kläder och designa om dem och sälja dem till vänner och på marknader och liknande. Nu har jag fått sådan stor efterfrågan på de kläder jag tillverkar att jag tror på möjligheten att starta upp en butik. Att arbeta med gamla kläder är oftast roligare än att designa något helt nytt. Anledningen är att äldre kläder ofta håller en bättre kvalité och berättar något om en svunnen tid. Att allt fler börjat handla kläder på secondhand tycker jag är fantastiskt bra, även om man nu inte kan köpa alla sina kläder på secondhand så gör det stor skillnad för både plånbok och miljö. Visserligen finns det en del secondhand butiker som säljer sina kläder dyrare än nyproducerade kläder, vilket kan bero på att plaggen är så unika i sig att den som köper plagget kommer att vara ensam om att bära det. Exklusiva kläder bör man kunna ta mer betalt för, men visst finns det gränser för hur mycket gamla kläder kan kosta.